Cum să tratăm matreata

Cum să tratăm matreata

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Dandruff este o afecțiune a scalpului care determină apariția fulgilor de piele. Poate fi, de asemenea, mâncărime.

Majoritatea oamenilor se confruntă cu mătreață la un moment dat în viața lor, dar este mai frecvent de la adolescență până la mijlocul vieții.

Există diverse cauze posibile, inclusiv dermatită seboreică, reacții alergice, psoriazis și eczeme. O excesivă la Malassezia, o drojdie care apare pe scalp, se numără printre cauzele dermatitei seboreice.

diverși factori cresc riscul de a dezvolta matreata, inclusiv vârsta unei persoane, vremea, nivelul de stres, afecțiunile medicale și alegerea produselor pentru păr.

igiena slabă nu este un factor, dar fulgii pot fi mai vizibili dacă o persoană nu se spală sau nu își perie părul des.

oamenii simt adesea Conștient de sine despre matreata, dar este disponibil ajutor.

remedii la domiciliu

Unele tratamente vor viza o afecțiune de bază, cum ar fi psoriazisul. Alții își propun să exfolieze celulele moarte ale pielii sau să contracareze producția de drojdie care poate declanșa matreata.

Strategia potrivită va depinde de vârsta persoanei, de orice condiții de bază și de cât de severă este matreata lor.

Iată câteva schimbări de stil de viață și remedii la domiciliu care pot ajuta:

 • Gestionarea stresului
 • Evitarea produselor care conțin detergenți și substanțe chimice dure
 • Periajul părului deseori
 • Întrebarea unui dermatolog despre un scalp adecvat și strategia de îngrijire a părului

Tratament

Dacă mătușa și mâncărimea sunt Severă și persistentă sau, dacă simptomele se agravează, poate fi o idee bună să vezi un medic. Aceștia pot identifica o problemă de bază care va răspunde la un tratament specific.

Pentru mătreața ușoară fără o cauză specifică, diverse produse fără vânzare pot ajuta la gestionarea flăcări și mâncărime.

Înainte de a utiliza un șampon anti-Dandruff, indivizii ar trebui să încerce cu atenție să îndepărteze cât mai multe patch-uri scalpe sau cruste pe scalp. Acest lucru va face șamponul mai eficient.

Utilizați ușor un pieptene sau o perie de păr pentru a îndepărta cântarele sau fulgii liberi, apoi spălați -vă cu un șampon medicate. Aveți grijă să nu eliminați prea agresiv patch-uri sau plăci, deoarece acest lucru ar putea irita starea.

Ingrediente pentru a căuta

Majoritatea șampoanelor anti-Dandruff sau antifungice conțin cel puțin unul dintre În urma ingredientelor active:

 • ketoconazolul este un ingredient antifungic potrivit pentru orice vârstă.
 • Sulfura de seleniu ajută la gestionarea mătreaței prin reducerea producției de uleiuri naturale a glandelor scalpului. De asemenea, are proprietăți antifungice.
 • Pyrithione de zinc încetinește creșterea drojdiei.
 • gudronul de cărbune are un agent antifungic natural și poate reduce producția de celule de piele în exces. În timpul utilizării pe termen lung, gudronul de cărbune poate colora părul vopsit sau tratat. Poate crește sensibilitatea scalpului la lumina soarelui, astfel încât utilizatorii ar trebui să poarte o pălărie atunci când sunt afară. Gudronul de cărbune poate fi, de asemenea, cancerigen în doze mari.
 • Acidul salicilic ajută la eliminarea celulelor excesive ale pielii.
 • Uleiul de ceai este prezent în multe șampoane. Are proprietăți antifungice și antibacteriene. Un studiu mai vechi a sugerat că șamponul care conține 5% ulei de arbore de ceai părea a fi sigur și bine tolerat pentru tratarea matreții. Faceți mai întâi un test de plasture, deoarece unii oameni experimentează o reacție.

șamponul de mătreață este disponibil online. Produsele pentru tratarea mătritorului în zona barbei sunt, de asemenea, disponibile.

Cum să folosească șamponul

Cât de des trebuie să folosească o persoană un șampon medicate .

Academia Americană de Dermatologie oferă următoarele sfaturi:

pentru oameni negri: șampon o dată pe săptămână cu un șampon de mătreață. Cereți unui dermatolog să recomande o opțiune adecvată.

pentru oameni albi și asiatici: șampon zilnic și folosiți un șampon de mătreață de două ori pe săptămână. Dacă un șampon nu ajută, încercați altul.

Unii experți sugerează să utilizați un șampon timp de o lună pentru a vedea dacă funcționează.

Un șampon specific poate deveni mai puțin eficient în timp. O persoană care consideră că alegerea lor își pierde eficacitatea poate dori să treacă la un șampon diferit cu un alt ingredient.

Durata de timp pe care o persoană ar trebui să o lase pe un produs pe scalp va varia. Utilizatorii ar trebui să urmeze instrucțiunile de pe container.

Tratament medical

Dandruff este o afecțiune medicală. Un medic va recomanda un tratament adecvat pentru oricare dintre aceste cauze de bază.

cauze

De multe ori, nu este clar de ce apare matreata, dar iată câțiva factori posibili:

Dermatita seboreică

Persoanele cu dermatită seboreică au o piele irită, grasă și sunt mai susceptibile să aibă mătreață. Pielea va fi roșie, grasă și acoperită cu solzi alb sau galben.

poate afecta scalpul, spatele urechilor, sprâncenele, pieptul și alte părți ale corpului.

Iată câteva sfaturi despre tratarea dermatitei seboreice în mod natural.

Afecțiuni medicale care implică în mod obișnuit dermatită seboreică

Dermatita seboreică pare a fi mai frecventă în rândul persoanelor cu:

 • psoriazis sau psoriazis balp
 • Boala Parkinson
 • Dependența de alcool
 • Tulburări alimentare
 • Recuperarea de la un accident vascular cerebral sau atac de cord
 • Un sistem imunitar slab

Un studiu a constatat că 30–83% dintre persoanele cu HIV au dermatită seboreică, comparativ cu 3–5% din populația generală. Simptomele pot fi, de asemenea, mai severe.

O persoană cu HIV care întâmpină probleme severe ale scalpului ar trebui să -și vadă medicul, care va recomanda un tratament adecvat.

anumite afecțiuni ale pielii

În afară de psoriazis, unele Condițiile pot provoca pielea în flăcări pe scalp, cum ar fi:

 • Ringworm, o infecție fungică diferită de Malassezia
 • Dermatita de contact

Drojdia

Dandruff provine adesea din Malassezia, o ciupercă care trăiește în mod obișnuit pe scalp și se hrănește cu uleiurile secretate de foliculii de păr.

Malassezia nu este de obicei o problemă, ci în interior Unii oameni sistemul imunitar reacționează prea mult la el. Acest lucru poate face ca scalpul să se irite și să producă celule de piele suplimentare.

Pe măsură ce aceste celule de piele suplimentare mor și se încadrează, se amestecă cu uleiul din păr și scalp pentru a forma matreata.

Produse de șamponare și îngrijire a pielii

Anumite produse de îngrijire a părului pot irita scalpul și pot provoca mătreață. Dacă o persoană constată că un produs provoacă iritații, ar trebui să încerce să treacă la un șampon blând, nemedicat.

Unii oameni spun mătreaţă. Alții spun că prea multă spălare va elimina uleiurile naturale.

dovezi lipsesc că oricare dintre acestea este adevărat. Frecvența cu care o persoană trebuie să -și spele părul va varia între indivizi.

În timp ce produsele specifice pot declanșa iritații și reacție la unele persoane, șamponarea frecventă este de obicei produsrecenzie.top utilă.

Alți factori

Alți factori care pot crește riscul de dezvoltare Dandruff include:

 • Extremele temperaturii de iarnă și, eventual, o combinație de vreme rece și camere supraîncălzite
 • periaj rar de păr, deoarece periajul ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii
 • stres
 • vârsta, deoarece mătreața este mai probabil să apară între adolescență și mijlocul vieții (deși un tip de mătreață cunoscută sub numele de capac de leagăn este de asemenea comun cu bebelușii)
 • factori hormonali , întrucât este mai frecvent la bărbați

dieta

factorii dietetici pot juca un rol. Nutrienții care pot ajuta includ:

 • Zinc, dacă o persoană are o deficiență
 • B vitamine, de asemenea, dacă o persoană are o deficiență
 • un tip de grăsime omega-6 cunoscută sub numele de acid gamma linolenic, care este prezent în uleiul de primrose de seară

Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi de cercetare care să demonstreze că aceste sau alte măsuri dietetice pot ajuta la rezolvarea mătușii.

complicații

complicații apar rar cu matreata, iar majoritatea oamenilor nu trebuie să consulte un medic. Cu toate acestea, uneori mătreața poate indica o afecțiune medicală mai gravă.

oamenii ar trebui să solicite ajutor medical dacă:

 • Există semne de infecție, cum ar fi roșeață, tandrețe sau umflare .
 • Mătreața este severă, iar tratamentul la domiciliu nu ajută.
 • Există semne de eczemă, psoriazis sau o altă afecțiune a pielii.
 • Scalpul este Foarte mâncărime.

complicațiile pot rezulta uneori din tratament. Dacă un tratament cu șampon sau scalp provoacă iritații, individul ar trebui să încerce un alt produs.

Dandruff la bebeluși

nou -născuții și sugarii tineri au adesea un fel de mătreață cunoscută sub numele de capac de leagăn. Vor exista pete galbene, grase, solide pe scalp.

Apare adesea în primele 2 luni după naștere și durează câteva săptămâni sau luni.

Spălarea ușoară a scalpului cu Șamponul pentru bebeluși și aplicarea uleiului pentru bebeluși pot ajuta la prevenirea cântarului.

 • Infecție
 • Mâncărime
 • umflare
 • Sângerare
 • Simptome răspândite în alte părți ale corpului
 • Cum să tratezi capacul leagănului în mod natural.

  Soluții noi pentru matreata?

  Cercetarea modalităților de a ajuta persoanele cu mătreață este în desfășurare.

  perfuzii de Ceaiul verde, negru sau alb poate ajuta la prevenirea matreții și la îmbunătățirea stării părului și a scalpului unei persoane. Experții spun că acest lucru se poate datora antioxidanților care conține ceaiul sau alte proprietăți care oferă protecție împotriva luminii solare.

  Autorii unui studiu din 2012 consideră că o formulare specială care poate pătrunde în bariera impermeabilă a pielii va combate creșterea excesivă a celulelor, stresul oxidativ și inflamația.

  Un alt studiu a sugerat că adăugarea Anticorpii de lama la șampon ar putea fi o nouă strategie pentru combaterea matreții.

  este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma dacă aceste tratamente funcționează.

  • Pediatrie/Sănătate pentru copii
  • Cat 1

  Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .